» Reiki voor dieren

Wat is dit?


 

Reiki bij Dieren:

Dieren worden op dezelfde manier benaderd als de mensen, ook bij hen kijken we waar er een disbalans te vinden is. Dit kunnen we perfect gaan evalueren. Ook bij de honden kunnen we aan het energieniveau werken, allergieën bestrijden.

Een behandeling gaan we ook instellen volgens de tekorten bij de hond, puur mechanisch, chemisch het yin gedeelte, of emotioneel (bachbloesems) of elektromagnetisch (hier past ook Reiki)

Dieren staan dichter bij de natuur en zijn niet in staat om hun gevoelens weg te redeneren. Ze staan open voor al hun indrukken en reageren primair.Zodra een dier ervaart wat Reiki is, geeft het zelf aan wanneer en waar de Reiki nodig is. Katten zijn extreem gevoelig voor energie, en als ze ziek zijn is Reiki voor hen vaak een prima middel om het herstel sneller te laten gaan.

Sommige katten vinden een behandeling die niet direct op het lichaam gegeven wordt prettiger. De energie wordt door hen snel en direct ervaren en opgenomen, direct contact met het lichaam is dan soms te sterk. In dat geval hou je als behandelaar je handen een paar centimeter van het lichaam af.

Honden die weten wat Reiki is (en dat weten ze na één behandeling precies!) gaan zó liggen dat je handen vanzelf naar de te behandelen plek toe moeten.
Zodra ze genoeg hebben staan ze op en lopen ze bij je vandaan. Even schudden, dan een likje. Bedankt!

Eigenlijk werkt Reiki bij dieren hetzelfde als bij mensen. Met één verschil: de energie van dieren is veel zuiverder dan die van mensen.Dit komt omdat mensen zich meestal veel te veel met hun hoofd bezig houden, en heel veel energie van buitenaf oppikken. Maar verder werkt Reiki precies hetzelfde. Net als mensen hebben dieren ook chakra's (energieknooppunten in het lichaam). Bij dieren zitten deze chakra's op nagenoeg dezelfde plaatsen als bij mensen. Bij dieren met gedrags- of emotionele klachten pas ik altijd een chakrabehandeling toe.

Ik begin dan met de kop-stuit posities. Met kop-stuit bedoel ik de behandeling van de kruinchakra (zevende en laatste chakra) en de stuitchakra (eerste chakra). Dieren kunnen zo wennen aan mijn energie. Grote dieren zoals paarden en koeien kan je geen kop-stuit behandeling geven omdat de eerste en zevende chakra bij deze dieren te ver uit elkaar liggen. Ik behandel hen daarom vanaf de schoft tot de staartwortel. Ze worden dan meestal wel rustig. Bij mensen is de kop-stuit behandeling ook bekend. Moeders doen het bij hun baby's (zonder er erg in te hebben) om ze gerust te stellen. De meeste dieren ontspannen zich tijdens de kop-stuit behandeling.


 
Daarna werk ik stapsgewijs de zeven hoofdchakra's van het lichaam af. Bij dieren hoef je de chakra's niet zo lang te behandelen als bij mensen, omdat ze de energie veel sneller oppikken. Ik voel het altijd wanneer ik het dier genoeg energie heb gegeven. Na de behandeling aard ik het dier door de poten en de staart af te strijken en ik sluit de aura van het dier.

Het leuke van Reiki bij dieren is, dat je voelt dat verschillende soorten dieren verschillende vormen van energie hebben. Zo is de energie van katten zeer hoog en vluchtig. Terwijl paarden zeer stevige aardse energie hebben. Honden hebben een energie die daar tussen in ligt, ik zou hun trilling speels willen noemen. Konijnen en kleine knaagdieren hebben voor mijn gevoel een hogere speelse trilling. Vogels hebben een hoge trilling die zeer breekbaar is. Natuurlijk verschilt de trilling ook per dier, het ene paard is het andere niet.Wanneer een dier niet in balans is, kun je dat merken aan zijn lichamelijke conditie, zijn gedrag, of aan een combinatie van beiden. Denk hierbij dan aan de volgende mogelijke achterliggende emoties of gebeurtenissen:

Onzekerheid
Agressiviteit
Dominantie
Te grote afhankelijkheid
Jaloersheid (b.v. in de omgang met kinderen of andere huisdieren)
Lusteloosheid
Angst (voor andere dieren, voor onweer, etc.)
Herplaatsing
Wanneer er sprake is van mishandelding
Verhuizing
Verlies van een baasje of maatje                                   
Bij een operatie/ bevalling
Bij ander onverklaarbaar gedrag

Het bovenstaande kan zich weer uiten in diverse lichamelijke klachten, zoals:

onzindelijkheid
jeuk
eczeem
en allerlei andere (misschien wel psychosomatische klachten).


 
[ terug... ]Omhoog


Uw link hier?

  • Mail mij gerust als u uw link of banner met mij wilt uitwisselen! U vindt hem dan hieronder of aan de linkerkant onder linken.

Mijn startpagina:

Body-mind-soul-work

  • Bezoek je ook deze prachtige site even om te kijken wat Lyana allemaal voor je kan betekenen! Body-mind-soul-work

De huisdierendokter

L'Ange Qui Rit

  • Bezoekt u deze webwinkel eens voor een healing met engelenenergie of prachtige helende engelensieraden L'Ange Qui Rit

Energetisch Gezien

Natuurlijk Gezond

Natuurtherapeut

Repairing balance

Startpagina reikimasters


Copyright 2002-2019