» Harmonie/disharmonie

Wat is dit?Harmonie of disharmonie?


Door te begrijpen dat elk mens van oor­sprong wezenlijk goed is en een kern van goedheid binnen zichzelf heeft. Het vertrouwen hierin neemt toe door jezelf af te vragen wat je diepste verlangens zijn. Is het harmonie of disharmonie, liefde of liefdeloosheid? Waar of bij wie voel je je het prettigst, bij mensen die opgewekt zijn of bij mensen die agressief zijn?

Onze geest werkt constant en stopt nooit. Zelfs in onze slaap is onze geest nooit van ons ge­scheiden. Je iets voorstellen, herinneren, beslis­singen nemen, onderscheiden, hoop hebben, dromen, begrijpen etc. is allemaal het werk van de geest en zelfs onze gevoelens zijn overeen­komstig onze gedachten.Als je nadenkt over iets wat misshien 10 jaar geleden is gebeurt en wat je verdrietig maakte, zal je je ongelukkig voelen, en misschien zelfs nog intenser dan 10 jaar geleden. Als je nadenkt over iets wat je gelukkig maakte, zal je dat geluk ook voelen als je dit moment in jouw geest herinnert.

Als je positief denkt over jezelf zal je je goed voelen en als je negatief denkt over jezelf zal je je down voelen.

De geest is als een raam naar jezelf toe. Als je er doorheen kijkt zie je jezelf, en door de juiste gedachten te gebruiken begin je je eigen positieve vermogens aan te boren.

m.a.w. Iemand schenkt voor jou tot de helft een glas water in. Je kan denken dat het glas of half leeg of half vol is. In het eerste geval zal je jezelf tekort gedaan voelen en in het tweede geval zal jij het gevoel hebben dat je iets hebt gekregen.

Door stil te staan bij wat je denkt en te obser­veren hoe je denkt, neem je waar wat voor gedachten en gevoelens de geest creŽert. Een positieve gedacht is een gedachte die gebaseerd is op een positieve voordeelgevende hou­ding t.a.v. jezelf, anderen, en omstandigheden en dat leidt tot positieve gevoelens en een positieve manier van uitdrukken.Is het makkelijk, overschakelen van negatief denken naar positief denken?

Als je ooit hebt leren autorijden, kun je zich dat wellicht nog herinneren. Het leren schakelen van 1 naar 2, naar 3 etc. Soms met horten en stoten, soms teveel gas of te weinig. Maar heb je eenmaal je rijbewijs en rijdt je dagelijks, dan gaat dat na geruime tijd zo vanzelf. Toch moet je altijd alles blijven inzien, vťr­­­­­­­ zien en over­zien om in het verkeer de juiste keuzes te maken.

Netzo bij het overschakelen van negatief naar positief denken. Allereerst inzicht en overzicht krijgen hoe de geest werkt en hoe gedachten ontstaan en wat het effect van de kracht van de geest is, zowel positief als negatief.

Het lijkt dat vele gedachten automatisch opko­men zonder een bewuste keuze van jouw kant gezien. Uitwendige prikkels lijken ze teweeg te brengen.

B.v.: Je loopt op straat en je ziet iemand die je herinnert aan iemand die je 10 jaar geleden kende. Er komen onmiddellijk gedachten in jou bewustzijn die gebaseerd zijn op deze herinne­ringen. Misschien ben je wel met diegene op vakantie geweest, en je denkt aan andere vakan­ties en andere mensen die je hebt ontmoet, en voordat je het weet reist jouw geest van ťťn eind van de aarde, van 10 jaar geleden naar 10 jaar in de toekomst.

Dus de prikkels komen voort uit 2 vormen van beÔnvloeding. Uitwendige beÔnvloeding, zoals mensen, bezittingen, omstandigheden, en inner­lijke beÔnvloeding, misschien uit het verleden of projecties uit de naaste toekomst.

Dan creŽer je actief gedachten die gebaseerd zijn op deze prikkels.
Over het algemeen is er weinig controle over onze gedachten. Ons denken werkt op een oppervlakkig niveau en we vergeten te tappen uit onze innerlijke kracht en bronnen.  

Het is heel zeker mogelijk om controle over jouw denken te verkrijgen door de juiste soort innerlijke beÔnvloeding. Hierdoor is het van belang dat je begrijpt en vertrouwt dat je als menselijk wezen fundamenteel goed en positief bent en dat je een keuze hebt over wat je denkt en daarom over jouw houding, waarneming, gevoelens, woorden en gedrag.

Positief denken is de kunst om bij jezelf - je ware identiteit - te kunnen blijven. Om onge­acht de omstandigheden waarin je je bevindt een gevoel van zelfvertrouwen en innerlijke rust te behouden. Vrienden, relaties, werk, materiŽle bezittingen enz. zijn allemaal aan veranderingen onderhevig. De enige constante factor in je eigen leven ben jij zelf, d.w.z. je echte "ik". Daarom is het van belang jezelf goed te leren kennen.

Je ware zelf leren kennen is een genezingspro­ces, een helingsproces. Het Griekse woord "Medery" betekent letterlijk "helen". 'Heel' worden betekent jezelf ontplooien, jezelf te ontwikkelen, waardoor je jezelf leert kennen zoals je bent, met al je krachten, talenten en unieke activiteiten.

Wanneer je als mens niet meer 'heel' bent, ben je uit balans. Je bent dan niet meer in harmonie met jezelf en je omgeving en je zult je ver­scheurd voelen. Hierdoor ontstaan twijfels: wie ben ik? wat moet ik doen? wie kan ik vertrou­wen? wat is juist en wat is verkeerd? De ťťn zegt dit, de ander zegt dat. Wat je gisteren nog een goed idee vond, vindt je nu al achterhaald etc. etc.

Niemand kan deze dilemma's voor jou oplos­sen, behalve jijzelf.

Je kunt boeken lezen tot je een ons weegt, met anderen discussiŽren en de ene na de andere cursus volgen, maar uiteindelijk zal je jezelf alleen terug kunnen vinden in stilte, in een ontmoeting met jezelf. Tijdens deze innerlijke gesprekken maak je opnieuw contact met de kern van je eigen wezen. Hierdoor leer je je diepe verlangens, krachten en oorspronkelijke eigenschappen van vrede, liefde en vreugde kunnen ervaren.
 
[ terug... ]Omhoog


Uw link hier?

  • Mail mij gerust als u uw link of banner met mij wilt uitwisselen! U vindt hem dan hieronder of aan de linkerkant onder linken.

Mijn startpagina:

Body-mind-soul-work

  • Bezoek je ook deze prachtige site even om te kijken wat Lyana allemaal voor je kan betekenen! Body-mind-soul-work

De huisdierendokter

L'Ange Qui Rit

  • Bezoekt u deze webwinkel eens voor een healing met engelenenergie of prachtige helende engelensieraden L'Ange Qui Rit

Energetisch Gezien

Natuurlijk Gezond

Natuurtherapeut

Repairing balance

Startpagina reikimasters


Copyright 2002-2019